Historien om Ooni starter i 2011 med Kristian Tapaninaho fra Finland og hans kone Darina Garland.

Kristian elsket å lage pizza til familien, virkelig god pizza.......men den ble aldri perfekt. Den ekte, Italienske pizzaen laget på ekstremt høy varme kom aldri på Kristians middagsbord hjemme.

Han begynte å lete etter en ovn som kunne løse problemet, men alle alternativer var store, klumpete og dyre. Oppmurte steinovner i hagen som tar en liten evighet å fyre opp og koster en månedslønn var ikke noe alternativ.

Kristian var verken oppfinner, ingeniør eller produktdesigner, men hadde masse pågangsmot og gode ideer. Ikke minst; han hadde et problem å løse. Han ville utvikle en portabel, billig, rask og overlegent bra vedfyrt pizzaovn.

Etter mange skisser, prototyper og prøvespising av pizza i hagen, kunne Kristian til slutt si seg fornøyd med å ha utviklet den første vedfyrte, portable pizzaovnen, Uuni.

Ved hjelp av kronerullingstjenesten Kickstarter kunne Kristian og Darina til slutt lansere sin egen pizzaovn. Mottakelsen var enorm, og folk ble overveldet over å kunne steke pizza med restaurantkvalitet på ett minutt i sin egen hage til en rimelig penge.

Det er generelt lite jåleri med finner, og Uuni betyr rett og slett Ovn på finsk. Med et stadig større internasjonalt marked forsvant den finske uttalen på Uuni, og derfor ble det et navneskifte i 2018. Uuni ble til Ooni. Produktene er nøyaktig like bra, og det solide og finske er like tydelig

Siden lanseringen har Ooni vunnet en rekke priser for innovasjon og nyskapning og har fått strålende omtale i store publikasjoner verden over.

Ooni har i dag tre typer ovner:

  • Ooni Koda: Ny i 2019. En ren gassovn med et futuristisk og stilrent design i sort og aliminium. Kun 9kg, men oppnår allikevel 500 graders varme.

  • Ooni 3: En liten, portabel ovn som fyres med trepellets. Ovnen er klar til bruk på 10-15 minutter og lager fantastisk pizza på et drøyt minutt. Ooni 3 kan enkelt tas med på tur ved å snu beskyttelsestrekket og bruke det som bærebag. Pizza kan lages overalt.

  • Ooni Pro: En større ovn som fyller de fleste behov for et utekjøkken. Den kan fyres med kull, ved og pellets. I løpet av 2019 kommer også en gassinnsats for både 3 og Pro. I tillegg til å lage super pizza kan du tilberede kjøtt, fisk og grønnsaker samt bake brød i Ooni Pro. Med andre ord, den perfekte løsningen for familiens utendørs matlaging.

Sammen med ovnene har Ooni en serie tilbehør som gjør matlagingen enklere og mer spennende. Støpejernspanner til steking av kjøtt, fisk og grønnsaker. Jerngryte til langtidskoking av kjøtt. Pizzaspader til Ooni3 og Ooni Pro, beskyttelsestrekk/bærebag og mye mer...