Pizzadeig oppskrift.

Pizzadeig oppskrift.

Her er en enkel og grei deig til 6 deiger på 220 gram pr. pizza.

Ingredienser:

  • 800g mel. Tipo 00-mel blir best, men vanlig hvetemel fungerer også bra.
  • 496g kaldt vann. Ja, vi veier vannet. Det gir best nøyaktighet.
  •   24g salt. 
  •  0,6g tørrgjær.

Bland mel og tørrgjær sammen, og hell ca 1/3 av vannet. Bland mel og vann sammen. Dette blir nå en veldig tørr og klumpete deig, men nå begynner prosessene mellom enzymene i melet og vannet. Proteinene (gluten) absorberer vannet og begynner å danne glutennettverket som holder deigen sammen.

Spe på med 1/3 til av vannet og fortsett prosessen med å kna deigen.

Når siste 1/3 vann tilsettes, da har man i saltet.

Da er alle ingredienser tilsatt, nå er det bare å kna, strekke og elte i vei! Ca 15 minutter er tilstrekkelig.

Deigen skal bli glatt og smidig og ikke være klissete.

La deigen hvile ca 30 minutter tildekket før den brettes og strekkes noen ganger og formes til en ball.

Nå skal deigen hvile12 timer i romtemperatur, inkludert tiden den er delt opp i emner på 220g.

Da er en god pizzadeig klar...

Lav temperatur - Lite gjær - Lang tid

18.06.2019 08.24