Ooni-app med deigkalkulator.

Ooni-app med deigkalkulator.

Ooni hjelper deg til den perfekte pizzadeigen.

En pizzadeig kan være så mangt. Det er lite som er rett eller galt, smak og behag avgjør om en pizza er vellykket eller ikke.

Selv innen italiensk pizza er det ulike stiler og metoder så det er mye å utforske.

I våre Ooniovner kan man lage alle typer pizza, men med full temperatur er det den Napolitanske pizzaen som blir aller best.

Kjennetegnet ved den Napolitanske pizzaen er den høye, luftige skorpen (Corniccionen) og at den er stekt på meget høy varme på kort tid. 60 – 90 sekunder i ca 450 graders varme er nok til å steke en ekte, italiensk pizza.

Deigen er i stor grad avgjørende for sluttresultatet, og viktige elementer er :

  • Meltype
  • Hydrasjon (%-vis væskemengde i forhold til mel)
  • Heve- og modningstid.

I tillegg er det en rekke andre faktorer man kan ta hensyn til om man ønsker å gå virkelig dypt inn i kjemien og prosessene som skjer.

Ooni har utviklet en Deigkalkulator som ligger i Ooni-appen. AppStore og Gogle Play

I denne kalkulatoren kan du legge inn antall pizzaer og vekt pr deig, ønsket hydrasjon og saltinnhold.  Resten av innholdet i deigen samt hevetid regner appen ut for deg.

 

 

06.04.2020 19.55