Deigen

Deigen

Deigen er det viktigste når det handler om pizza. Hva man topper den med gir hver pizza sitt særpreg, men deigen er selve hjertet i pizzaen.

 

 

Det er mange meninger og erfaringer om hva en deig skal inneholde, hvordan den skal heve og ikke minst hvilken type mel som skal brukes.

Vi vil her fokusere på de deigene vi synes passer best til våre Ooniovner.

I henhold til den varemerkebeskyttede Napolitanske Pizza (AVPN) skal deigen kun inneholde mel, vann, salt og gjær. Hver enkelt av disse ingrediensene har også spesifikke krav for å kunne brukes i deigen. Vi lar imidlertid det som skjer i Italia bli der, og tar oss noen friheter i våre oppskrifter.

For å få den karakteristiske deigen som er luftig, sprø og seig samtidig, er det noen enkle tips og triks å følge:

  • Lite gjær.
  • Lang hevetid.
  • Bruk hendene, ikke kjevle til å bake ut deigen.

 

Den som ønsker kan eksperimentere i det uendelige med gjærmengde, vanntemperatur, hevetid– og temperatur, men uansett så blir resultatet bedre enn alt du kjøper i butikken.

 

14.06.2019 15.45