Tilbake til oppskrifter

Napolitansk pizza- Høy temperatur- Kort tid

Italia har mange pizzastiler, og den Napolitanske kommer virkelig til sin rett i en Ooni. Napolitansk pizza skal stekes i en ovn med veldig høy temperatur over kort tid, helst ned mot 60 sekunder !

Pizzaen fra Napoli er kjent for sin høye luftige skorpe og rene smaker av få, men gode råvarer.

Ooni Pizzaovner har riktig temperatur til å steke denne typen pizza, enten du fyrer med gass, ved eller pellets.

  • Sørg for å ha en god pizzadeig, enten selvlaget eller kjøpt.
  • Tenn opp din Ooni, og la temperaturen nå 420-450 grader i sentrum av bakesteinen. Dette tar fra 10-25 minutter avhengig av ovnsmodell.
  • Bak ut pizzadeigen med hendene og la det være igjen ca 1cm kant rundt hele pizzaen. Trekk deigen opp på en pizzaspade.
  • Smør på et tynt lag med pizzasaus, rød, hvit eller hva du måtte ønske.
  • Legg på ost som tåler høy temperatur uten å bli brent. Mozzarella og ulike muggoster passer bra.
  • Avslutt med valgfri topping, men ikke for mye.

Skyv pizzaen inn i ovnen og nyt synet av deigen som hever seg i 400-500 graders varme.

Rotèr pizzaen flere ganger underveis for jevn steking, og ta den ut når du synes den er bra.

Server familie, venner og kjente....eller nyt den helt alene.

Flere oppskrifter

No items found.